Home

Drie jaar geleden alweer joeg Sjoerd Kooistra zichzelf een kogel door z’n harses. En een jaar later kreeg ik samen met Molotov de sleutel van de intussen dichtgetimmerde homoclub The Exit aan de Reguliersdwarsstraat. Toen we de deur open deden, vonden we behalve een compleet intacte club ook een aantal logboeken, achtergelaten door het personeel van het Exit Cafe.

Wat zouden ze zeggen in de Linda? Waarschijnlijk zoiets als “Deze logboeken geven ons een uniek kijkje achter de schermen van een van ‘s Nederlands bekendste homoclubs”  of iets anders slaps. Maar wat ze dan eigenlijk bedoelen is: “Als doodgewone hetero’s vinden we de lekkere geile bandeloze levensstijl van die nichten eigenlijk mateloos interessant” Ik bedoel, waarom staan er anders dit weekend weer 300.000 man aan wal naar boten vol dansende homo’s te loeren? Uit solidariteit?  Als ‘solidariteit’ betekent dat we diep van binnen stiekem wensen dat wij net zo promiscue zouden mogen zijn als zij, dan ja, uit solidariteit.*

Enfin, genoeg over mijn duisterste verlangens,. Hier zijn, na twee jaar en net lekker voor het Pride-weekend, de pareltjes uit die gevonden logboeken vergezeld door een reeks geweldige foto’s van de kennelijk hals-over-kop verlaten club. Die foto’s werden overigens geschoten door Joel Frijhoff, met speciale dank aan Ragna Margarita voor de Adobe-CS-skills.

-DONDERDAG 15 01 2009 – RUSTIG

DC-260-SHOP1997

“Groep dealers die binnen wilde komen in het cafe de toegang ontzegd. Eva had ruzie met een gast deze gast had eva geslagen betreft een zwarte dunne solmalier. Verder was het een rustig donderdagavondje. De jas en de tas die ik in de kast heb gelegd is deze is weg is deze opgehaald of heeft men deze wegggehaald.  meld dit dan even in het boek.”

IMG_9413-met tekst

-VRIJDAG 16 01 2009 – AANDACHTPUNTJE

DC-260-SHOP1997

DC-260-SHOP1998

“Ik zag een werknemer richting de margarita naar een barkeeper die daar werkt. ik weet van geruchten dat deze persoon dealt in verdovende middelen. maar omdat ik gene concreet bewijs had liet ik deze persoon binnen. Maar vandaag zag ik het ultime bewijs om deze persoon genaamd loyd te weren. ik zag dat een werknemer van de exit naar loyd liep en loyd gaf deze persoon van wie ik weet dat hij daar van houd, iets in zijn hand duwde. Vervolgens liep de werknemer richting de club. Ik heb de des betreffende werknemer gewaarschuwd of over de gevolgen van wat er kan gebeuren loyd en vrienden mogen er niet meer in. Meerdere mensen eruit gezet omdat zij aan het roken was politie gebeld omdat meerdere dealers in de straat mensen aan het ronselen waren. Arwin schijnt te dealen: aandacht puntje. blonde jongen 1 70 lang normaal postuur zand kleurige jas.”

IMG_9403-met tekst

IMG_9391-met tekst

-ZATERDAG 28 MAART – HOERENJONG

DC-260-SHOP1995

“Opvallend veel rokers op de trap en balkon. en na waarschuwing toch weer roken en 4 personen de toegang ontzegd (verwijderd). Na lange tijd weer toegang gegeven aan de bekende klagende dreigende Patrick. Het vermoeden was juist! Patrick was in gezelschap van drie boys. Patrick kwam mij vertellen dat 2 oudere mannen aan de bar zittend pillen aan zijn boys wilden verkopen. Ben naar boven gegaan en hetw as duidelijk dat deze mannan (goede vaste klanten) geen pillenverkopers zijn. De mannen vertelden mij dat hij die hoerenjongen kent en hun  zij  hem die pillen aanbood. Hij heeft geweigerd en gedreigt het te gaan vertellen. Dit is Patrick te weten gekomen en die heeft de boel omgedraaid zodat de verdenking niet op hem en zijn boys zou vallen. In overleg met Brendon het gehele stel de zaak uitgezet!”

IMG_9336-met tekst

-VRIJDAG 6 FEBR ’09 – PLASJE

DC-260-SHOP1991 DC-260-SHOP1992

“Twee dronken en lastige klanten buiten gezet (met licht fysiek geweld). O.v.v. Brendon klant wegens dronkenschap buiten gezet. Vervelende dronken persoon aan de deur geweigerd. De man is bijna 1 uur lang bezig geweest om toch binnen te komen (zeer lastig en plaste nog in zijn broek ook)”

IMG_9358-met tekst

 -ZATERDAG 28 JANUARI – TRANEN

DC-260-SHOP1993

“Opvallend veel rokers in de darkroom (toeristen) zien roken doet roken!! Melding van een gast dat hij is beroofd in de darkroom van zijn portemonee en hij kan de dader aanwijzen. De verdachte (in opleiding politie academi den haag) was verbluft. O.v.v. zakken leeg laten maken (niets gevonden) De portemonee zou de gast al uit de broekzak van de dader hebben teruggepakt. Dader begon te huilen! Daar er geen getuigen waren de zaak verder laten rusten. Gast wilde ook geen aangifte doen! Einde vam de nacht meeting bijgewoond exit cafe.”

IMG_9422-met tekst

-ZATERDAG 7 FEB – NIET GELUKT

DC-260-SHOP1992

“In het begin van de avond gelijk al 9 Bulgaren geweigerd. Waren vervelend en licht aggesief aan de deur. Half uur mee bezig geweest en na wat duw en trekwerk zijn ze uiteindelijk weggegaan. Halverwege de avond werd een meisje bewusteloos bij de bovenste toiletten. Alles aan gedaan om haar bij bewustzijn te krijgen, maar niet gelukt. Toen haar naar beneden gedragen vanaf de bovenste etage en beneden neergelegd. na +- 15 minuten buiten bewustzijn de ambulance gebeld. Nog een aantal rokers verzocht de sigaret uit te maken.”

IMG_9443-met tekst

 -ZATERDAG 14 MAART – BIJ DE WC

DC-260-SHOP1994

“Rustige avond. Groep Roemenen geweigerd vechtpartij boven bij de W.C. met Nicky Nicole -> verwijderd en laten meegenomen door de politie (dronken) -> (gearresteerd) Vechtpartij voor de deur aan einde van de avond met tussen 3 personen (klanten) exit met voorbijgangers gewond aan oog.”

IMG_9440-met tekst

 *) Oooo! Mag ik dit zeggen? Ja, volgens m’n zusje en d’r vriendin mag ik dit zeggen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s